Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij rode mul met tomaat en olijven
Rode mul is een typisch mediterrane vis. Hoewel de kleur én de naam van de vis anders doen vermoeden, wordt rode mul ingedeeld bij de witvissen. Mul heeft echter een unieke, schaaldierachtige smaak, die veel uitgesprokener is dan die van de meeste witvis. Hierdoor kun je rode mul dan ook uitstekend combineren met andere uitgesproken mediterrane smaken, zoals knoflook, olijven, kappertjes, ansjovis, tomaat en rozemarijn.
Welke wijn bij rode mul met tomaat en olijven?
Natuurlijk zijn al deze uitgesproken smaken bepalend voor de wijnkeuze. Het ligt voor de hand om voor een mediterrane wijn te gaan. Wit, rosé en rood kunnen alle drie uitstekend. Ga je voor wit, kies dan voor een wijn met frisse zuren, maar ook vulling en body. Denk aan een witte Provence-wijn, witte Rhône-blends, of bijvoorbeeld Siciliaans wit van de Etna of stevig wit uit Portugal. Ga je voor rosé, dan is Bandol een schot in de roos: voldoende frisheid, maar ook genoeg structuur en smaak voor bij het gerecht. Ga je voor rood, kies dan voor een niet te tanninerijke wijn. Sangiovese uit Toscane of Cannonau van Sardinië bijvoorbeeld, bij voorkeur zonder eiken.
Aanbevolen wijnen bij rode mul met tomaat en olijven

- Exemplarische Bandol
- Elegant & mineralig
25,95 per fles

- Beeldschone bio-Chianti
- Met een vleug eiken
13,95 per fles

- Klassieke witte Provence
- Ideaal bij bouillabaisse
22,20 per fles

- Van arinto & antão vaz
- Heerlijk bij sardines
13,95 per fles

- Verfijnd & mineralig
- Prachtig bij (zwaard)vis
Van 27,40 voor 24,50
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt