Vind een wijnwinkel bij u in de buurt

Het frisse en kruidige van de sinaasappel vormt een verrassend contrast met de intense, donkere smaak van chocolade. Die fruitige toevoeging geeft de velourszachte taart extra diepte.

Welke wijn bij sinaasappel-chocoladetaart?

Chocolade en sinaasappelschil kom je ook tegen in de complexe smaak van zoete PX-sherry, zoete Madeira (Malmsey of Boal) en aged Tawny Port. Samen met de sinaasappel-chocotaart zorgen zij voor een overrompelende dessertbeleving. Gerijpte wijnen die edele rotting hebben ondergaan, zoals Tokaji Aszú en Botrytised Semillon, pakken de intense tonen van het nagerecht eveneens geweldig op; zij maken het geheel iets lichter en frisser.

Aanbevolen wijnen bij sinaasappel-chocoladetaart


Alvear Montilla-Moriles Pedro Ximénez Solera halve fles 1927
  • Intens van smaak
  • Perfect bij blauwe kaas

20,70 per fles

Direct bestellen

Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?

Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel

Vind een wijnwinkel bij u in de buurt