Vind een wijnwinkel bij u in de buurt
Wijn bij waldorfsalade
Klassiek kan ‘ie wel worden genoemd, de waldorfsalade! Voor het eerst geserveerd in 1893 in het Waldorf-Astoria Hotel in New York City. De originele receptuur van deze knapperige salade bestaat uit knolselderij, friszure appel en mayonaise. In de moderne versie wordt meestal bleekselderij gebruikt en zijn rozijnen, walnoten en citroensap toegevoegd. In de slanke variant wordt mayonaise (deels) vervangen door yoghurt.
Welke wijn bij waldorfsalade?
De frisheid van de salade voert hier de boventoon. De romigheid van de mayonaise verzacht het geheel. Een milddroge witte wijn met een levendig zuurtje en voldoende vulling is hier op zijn plaats. Rijpe fruittonen in de wijn kunnen wat tegenwicht bieden aan de noten en zoete rozijnen. Een eigentijdse Chardonnay, eventueel met vermenging van een ander kwiek druivenras en weinig tot geen houtrijping, is een veilige keuze. Ook een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc of een minder strenge Riesling zullen niet misstaan. Liever rosé? Kies dan een frisse en fruitige stijl zonder houtrijping.
Aanbevolen wijnen bij waldorfsalade


- Chiaretto met klasse
- Elegant & fruitig
9,95 per fles

- Droog en verfijnd fruitig
- Zeldzaam mooi en krachtig
17,45 per fles

- Pure witte Beaujolais
- Soepel & elegant
16,85 per fles


- Verleidelijke Chardonnay
- Fruitig, sappig & toasty
9,20 per fles

- Van Rueda-expert Medina
- Sappig & fruitig
9,60 per fles
Op zoek naar een specifiek wijnspijsadvies?
Neem dan contact op met onze dichtstbijzijnde winkel
Vind een wijnwinkel bij u in de buurt